Spalvų simbolika. Dažniausiai naudojamos gėlės mūsų puokštėse.

Ar kada nors susimąstėte, kokias gėles geriausia siųsti mylimam žmogui, dovanoti per gimtadienį ar vestuves? Jau daugelį metų gėlės –  tarsi simbolis. Konkreti gėlė ar spalva primins atmintyje išlikusį įvykį, atskleis jūsų asmenybę ar pasiųs žinutę kitam žmogui.

Kiekviena spalva, kiekviena gėlė turi atskirą reikšmę - jų daugybę, tačiau pagrindinės yra šios: raudona – meilė, aistra, draugystė; rausva – žaismingumas, draugystė, dėkingumas; geltona – draugystė, pasitikėjimas, pagarba; balta – tyrumas, elegancija, sąžiningumas.

Turbūt daugeliui ne paslaptis, kad raudonos rožės asocijuojasi su meile ir aistra, baltos rožės simbolizuoja tyrumą ir nekaltumą, geltonos – draugystę, rausvos – dėkingumą, susižavėjimą ir džiaugsmą. Mūsų puokščių kompozicijose, rasite tik išskirtinai atrinktas gėles, kurios galbūt mažiau žinomos, bet tikrai nenusileidžia savo grožiu. Plačiau apie jas skaitykite žemiau.

Alstromerijos – turi daugybę reikšmių priklausomai nuo spalvos, tačiau reikšmė jų panaši. Ji simbolizuoja laimę, klestėjimą, sėkmę bei nuoširdžią draugystę. Alstromerijos žiedas susideda iš 6 žiedlapių, kurių kiekvienas reiškia skirtingas savybes: supratimą, humorą, kantrybę, atsidavimą, pagarbą ir empatiją. Populiariausias rausvas atspalvis reiškia romantiką ir žaismingumą, kai draugystė virsta meile.

Chrizantemos – simbolizuoja ištikimybę, optimizmą ir ilgaamžiškumą. Chrizantemos yra žinoma seniausia ir populiariausia darželių gėlė, o jų atspalvių, formų ir žiedų gausybė yra nepakartojama. Mūsų puokštės jums primins chrizantemų grožį, o labiausiai jus sužavės Ramybė“ puokštė.

Eustomos – išskirtinai elegantiškos ir aristokratiškos gėlės, jos simbolizuoja ištikimybę ir eleganciją bei išreiškia šilčiausius jausmus – džiaugsmą, rūpestį ir meilę. Išskirtinis eustomų žavesys atsiskleidžia mūsų „Renesanso“ gėlių krepšelyje.

Limonium Piuma – simbolizuoja sėkmę, grožį, užuojautą ir prisiminimus. Gilesnė reikšmė perteikia „aš ilgiuosi tavęs“ – kai dovanojama svarbiam žmogui. Net gėlei išdžiūvus ant jos lieka nuostabūs žiedai, kurių dėka ji gavo “amžinos gėlės“ vardą. Nuostabiai įkomponuota kartu su rausvais alstromerijų žiedais ji atsiskleidžia visu savo grožiu „Paslaptingoji elegancija“ puokštėje.

Iš tiesų nėra taip svarbu ką gėlė simbolizuoja ar kokia spalva populiariausia, nes tik mes patys žinome ką norime pasakyti pasirinkdami spalvą ar žiedą. Rinkitės tai kas patinka jums ir sukurkite savo prasmę!

Puokste_paslaptinga_elegancija

„Paslaptingoji elegancija“.

Rašyti komentarą

Turėkite omenyje, kad prieš paskelbiant komentarus, jie turi būti patvirtinti