Ar tikrai raudonos rožės yra Valentino dienos gėlė?

Apie Šv. Valentino dienos kilmę yra keletas skirtingų teorijų, tačiau populiariausios jų siekia Romos imperijos laikus. Tuo metu imperiją valdė Klaudijus, kuris nenorėjo, kad vyrai karo metu tuoktųsi, nes teigė, kad vieniši vyrai yra geresni kariai. Tačiau vyskupas Valentinas, matydamas jaunų žmonių skausmą, juos sutuokdavo slapčia. Klaudijus išgirdęs apie tokį vyskupo elgesį, jį suėmė ir uždarė į kalėjimą, kur 269 m. vasario 14 d. Valentinas buvo nubaustas mirtimi. Po kiek laiko Valentinas buvo paskelbtas šventuoju, o Šv. Valentino diena oficialiai pradėta švęsti nuo 496 m., popiežiaus Gelasijaus nurodymu. Laikui bėgant šią dieną imta keistis meilės įrodymais, pavyzdžiui, eilėraščiais arba gėlėmis, o Šv. Valentinas tapo šventuoju įsimylėjėlių globėju. Šiuo metu galime pastebėti, kad raudonos rožės tapo neatsiejamas šventės simbolis. Anot floristų, didžioji dalis klientų į floristikos salonus užsuka tik vasario 14 d. ir dažniausiai renkasi raudonas rožes. Tačiau, ar tikrai pagrindinė Šv. Valentino dienos gėlė yra raudona rožė?

Visi žinome, kad raudona rožė simbolizuoja meilę, bet ne visada ji tampa unikalia. Botanikas rekomenduoja būti išradingesniems ir nepasiduoti masiniams pirkimams. Stabtelėkite ir pamąstykite, kokios gėlės suteiktų didžiausią džiaugsmą mylimam žmogui, galbūt, kai kurios jų turi ypatingą reikšmę jūsų meilės istorijoje. Skirkite laiko atrasti išskirtinę puokštę savo mylimam žmogui. Juk meilę gali simbolizuoti įvairios spalvos, formos bei kompozicijos. Botanikas pateikia net kelias unikalias gėlių kompozicijas, kurios šventinei dienai sukurs ypatingas emocijas.

botanikas_puokste_pasvaistes_dangus

Puokštė “Ramybė” - tai Tula Sharletta, gubojos, smilgų ir fenikso lapų kūrinys, kuris suteikia laisvės ir jaukumo pojūtį. Tula Sharletta sleidžia saulėtų popiečių ramybę. Gubojos pripildo šventinės nuotaikos. Smilgos visada sukuria nerūpestingų dienų prisiminimus, apsupa švelnumu, o fenikso lapai simbolizuoja atgimimą. Dovanodami šią puokštę mylimajam suteiksite malonius prisiminimus, šiltų ir gaivių jausmų atgimimą.

Puokštė “Paslaptinga elegancija” - limonium piuma, alstromerijos ir bergraso ryšulėlis, kuris apgaubia paslaptingumu ir elegancija.  Limonium piuma – stiprybės gėlė, kuri net nuvytus išlaiko savo formą ir spalvą net kelerius metus. Alstromerijos - išreiškia norą pasakyti mielą ir neįkyrų komplimentą, pabrėžti grožį ir žavesį to, kam teikiamos šios gėlės. Šių dviejų gėlių kompozicija visada skleidžia švelniai violetinę spalvą, kuri sukuria magiją. Ši spalva – tai dviejų visiškai priešingą poveikį turinčių spalvų kūrinys. Raudonos spalvos stiprybė ir energija, kuri persipina su mėlynos spalvos proto ramybe. Šioje spalvoje dera karštis ir šaltis, moteriškumas ir vyriškumas. Tai spalva, kuri atkuria pusiausvyrą. Berbrasas užtikrina šių gėlių derinio išraiškingumą. Ši puokštė – žaviai ir stipriai asmenybei, kuri jau žino du žingsnius į priekį žaidime, tačiau dievina netikėtumus, naujus potyrius ir iššūkius!

Gėlių krepšelis „Pašvaistės dangus“ - gubojos šakelių, levandų, eukaliptų, alstromerijų, chrizantemų,  oxypetalum ir nigella damask žaismas, kuris sukuria ypatingą harmoniją. Šiame krepšelyje sukuriama šventinė nuotaika, laivė ir stiprybė, laimė ir pasitenkinimas, ištikimybė bei apsauga. Kiekviena detalė, kupina savotiško švelnumo ir spalvų, kurios pripildo pojūčių. Tai puokštė, kuri yra nepaprasta dovana žmogui, kuris apart dangaus jau turi viską.

Puokštė „Purpurinis rytas“ - tai eustomos, vaškagėlės ir gubojos harmonija, kuri savo atspalviais žadina jausmus ir laimės pojūtį. Juk eustomos visada simbolizuoja laimę ir  pasitenkinimą, o gubojos sukuria šventinę nuotaiką. Eustomos ir vaškagėlės taip pat sukuria tą magišką violetinę spalvą. O juk jau suprantame šios spalvos galybę. Ši puokštė tinkama visiems. Su ja dovanojama laimė.

Gėlių krepšelis „Renesansas“ -  tai eustomų, chrizantemų, gubojos, brasikos, eukalipto, hypericum ir nigella damask kūrinys, kuris palietus saulės spinduliams nusidažė geltonai. Ši spalva visada suteikia laimės ir džiugesio potyrį. Šiame krepšelyje Chrizantemos ir Eustomos atgyja harmonijos šokiui Gubojos ir Eukalipto glėbyje. Dovanodami šį gėlių šokį padovanosite saulę, kuri pažadina viltis bei džiugesį.

Puokštė „Amazonės džiunglės“ - fenikso lapų, papyrų, filodendrų, eukaliptų, burnotų, džiovintų skabiozų, pistacijų ir bergraso gamtos ryšulys, kuriame slypi džiunglių egzotika. Kiekvienas augalas spinduliuoja energija. Ši pikantiška žaluma pažadins troškimą veikti, siekti ir džiaugtis mažais kasdieniais pasiekimais bei didelėmis gyvenimo pergalėmis. Puokštė puikiai tiks kūrybingoms asmenybėms, dar labiau įkvėps drąsa ir ryžtingumu.

Kiekviena kitokia, kiekviena ypatinga. Sukurkite pojūčius su gėlių kompozicijomis, nustebinkite tą, kurį mylite.

 

Rašyti komentarą

Turėkite omenyje, kad prieš paskelbiant komentarus, jie turi būti patvirtinti