Populiariausi mitai apie gėles

 

Gėlės yra puikus būdas suteikti jaukumo savo namams ar švęsti ypatingą progą, o patarimų ir prietarų, apie gėles ir jų laikymą, yra visur, kur pasisuksite. Kai kurie patarimai yra naudingi, tačiau atsirado nemažai mitų, kurie buvo užmaskuoti kaip tiesa. Mes atrinkome net kelis dažniausiai pasitaikančius klaidingus įsitikinimus, augančius gėlių pasaulyje:

  1. Tik cukrus palaiko gėlių šviežumą

Įdėti šaukštą cukraus yra dažnai siūlomas patarimas. Teoriškai, pridedant cukraus, jis pripildo gėlių vandenį maistinių medžiagų, tačiau cukrus taip pat gali skatinti bakterijų dauginimąsi. Todėl vien cukraus naudojimas gali būti bloga idėja norint išlaikyti gėles ilgiau. Šis patarimas bus naudingas tik tada jeigu į vandenį įdėsime laimingąją monetą ar kitas priemones kovojančias su bakterijomis.

  1. Nemiegok su gėlėmis savo miegamajame

Tai koks yra mito „nemiegok su gėlėmis miegamajame“ pagrindas? Kai kurie žmonės nerimauja, kad miegamojo augalai apnuodys anglies dvideginiu. Tai gali būti tiesiog nesupratimas, kaip augalai kvėpuoja. Daugelis augalų dieną išskiria deguonį, o naktį - anglies dioksidą. Tačiau augalų išskiriamo anglies dvideginio kiekis naktį yra daug mažesnis nei toje pačioje lovoje miegančio žmogaus ar augintinio, todėl nerimauti nėra pagrindo. Augalų išskiriamas CO2 kiekis yra per mažas, kad pakenktų žmogaus sveikatai.

  1. Nelaikyk gyvūno ir augalo viename kambaryje

Šis mitas daro prielaidą, kad visos gėlės yra žalingos augintiniams. Žinoma, yra keletas gėlių, kurios gali reikšti brangią kelionę pas veterinarą, bet tikrai ne visos. Vazą galite užpildyti chrizantemomis, levandomis, eukaliptais ar kitomis gėlėmis - šios gėlės yra tinkamos naminiams gyvūnėliams.  Tiesiog atlik namų darbus prieš perkant gėles ir galėsi turėti sveiką augintinį ir gražią puokštę.

  1. Gėlės yra didžiausias alergijos priešas

Tai, kad kenčiate nuo šienligės dar nereiškia, kad turite apsiriboti netikromis gėlėmis visą gyvenimą. Nedaugelis žino, kad akių niežulys ir čiaudulys greičiausiai kyla dėl medžio žiedadulkių, o ne ką tik nupjautų žiedų. Internete yra platus alergijoms palankių gėlių pasirinkimas, iš kurių visos būna įvairių atspalvių, kvapų, formų ir dydžių vaivorykštės. Todėl nevaržykite savęs dėl mito.

  1. Laikykite gėles saulėje

Mes visi mėgstame šiek tiek saulės ir šilumos, taip pat ir gėles. Vienintelis trūkumas yra tas, kad saulė ir šiluma pagreitina gėlių žydėjimo laiką, o tai sutrumpina puokštės gyvavimo laiką. Taigi laikykite gėles vėsioje ir ne saulėtoje aplinkoje. Nebent yra poreikis gėlėms pražysti greičiau.

  1. Sezonas nėra svarbus

Faktas, kad kai kurie žmonės mano, kad visų gėlių gausu ištisus metus ir metų laikai tikrai nėra svarbūs. Gėlių galite gauti bet kada iš kiekvienos gėlių parduotuvės, tačiau tai nereiškia, kad mėgstamiausios pavasario gėlės bus prieinamos gruodžio vestuvėms. Jei norite įsigyti konkrečią gėlę progai, paklauskite floristo, ar ji yra prieinama.

 

Populiariausi mitai apie geles

Rašyti komentarą

Turėkite omenyje, kad prieš paskelbiant komentarus, jie turi būti patvirtinti