Patarimai norintiems, kad vasarą gėlės žydėtų ilgiau

            Kiekvienas augalas iš mūsų nori dėmesio ir laiko. Tačiau atėjus karštiems vasaros orams skintas puokštes ir augalus prižiūrėti tampa dar sudėtingiau. Pasinaudojome patikrintais floristų patarimais ir pateikėme pagrindines gudrybes, kurios užtikrins tinkamą priežiūrą jūsų mylimiems augalams:

  1. Vanduo

            Vasaros dienos visada pasižymi aukštesne oro temperatūra, o aukštesnė temperatūra lauke reiškia, kad vanduo garuoja greičiau. Kovokite su tuo į savo skintų gėlių vazą įpildami papildomo vandens, kad dienos metu stiebai būtų vėsūs ir hidratuoti. Augindami vazonines gėles atkreipkite dėmesį į laistymo laiką. Tinkamiausias laistymo laikas: rytas ir vakaras. Nepamirškite apipurkšti ir lapų – per juos augalai taip pat gauna drėgmės. Galiausiai rekomenduojama skintas gėles ir gėlių vazonėlius nakčiai pamerkti į gilių indą ar kibirą su vandeniu.

  1. Bakterijos

            Šiluma skatina bakterijų dauginimąsi, o tai lemia drumstą vandenį ir nelaimingas gėles. Tačiau tai lengva išspręsti. Paprasčiausiai dažniau keiskite gėlių vandenį ir reguliariai valykite vazą. Taip pat galite rasti daugiau patarimų mūsų praeitame blog’e „Kaip ilgiau išlaikyti skintas gėles?“.

  1. Skabymas

            Per karščius daugelis gėlių nužydi itin greitai. Nepamirškite nuskabyti nuvytusius žiedus ir pageltusius lapus. Taip pat, norint išventi ligų, nepamirškite iš skintų gėlių puokštės ar vazoninės gėlės išimti jau nuvytusius augalus.

  1. Pavėsis

            Skintos gėlės saulėje itin greitai nuvysta. Norint išlaikyti jas ilgiau, laikykite jas vėsioje ir šešėlinėje vietoje. Stenkitės, kad jūsų puokštės nepasiektų tiesioginiai saulės spinduliai. Šis patarimas galioja tik laikantiems skintas gėles, auginantiems vazonines reikėtų atsižvelgti į augalo rūšį ir pateiktas auginimo sąlygas.

  1. Grynas oras

            Skintas gėles rekomenduojama laikyti kuo toliau nuo saulės spindulių, tačiau tai nereiškia, kad gėlėms nereikia gryno oro. Gryno oro trūkumas gali užgniaužti stiebus. Jei temperatūra pakyla galite atverti duris ir langus. Vazonines gėles, jeigu leidžia auginimo sąlygos, rekomenduojama laikyti lauke.

  1. Vėsi patalpa

            Skintų gėlių laikymas nuolat karštoje patalpoje visiškai sutrumpina jų gyvenimo trukmę. Parodykite atsidavimą savo žiedams ir per naktį perkelkite juos į vėsią, tamsią vietą. Pagalvokite apie apsaugotą balkoną ar vėsų rūsį.

  1. Trąšos

            Gėlės kaip ir žmonės nori būti palepintos. Nepagailėkite ir nudžiuginkite gėles trąšomis, kurios pripildys augalus reikalingomis medžiagomis.

            Prižiūrėtos gėlės visada žydi ilgiau. Juk buvimas su gėlėmis suteikia abipusį džiaugsmą: gėlės žydės gausiau ir ilgiau, o jūs džiaugsitės dar labiau!

 botanikas_pieva_lauko_geles

Rašyti komentarą

Turėkite omenyje, kad prieš paskelbiant komentarus, jie turi būti patvirtinti